mandag 10. januar 2011

Snart en uke er gått...

*Nå har det snart gått en uke fra vi reiste og vi har begynt å komme inn i studiet. De siste kveldene har vi hatt blind dater som ble valgt ut med loddtrekning, totalt 6 grupper. Dette er noen som har hjulpet oss med å bli kjent med hverandre. Vi har forelesning fra 9-12, resten av dagene har vi tilbrakt på stranden, i handlegatene og på spisesteder.
Endelig har solen kommet og brunfargen (rød) lister seg rundt hjørnet.
I går (lørdag) hentet vi leiebilene som klassen skulle bruke på rundturen på øya dagen etter. Kamilla og Anine meldte seg selvfølgelig frivillige som sjåfører, noe som ble en utfordring siden Malayene kjører på venstre side av veien og sitter på høyre side i bilen. Dette tok vi på strak arm og reiste til og med ut på en liten rånetur på de Langkawiske veier, med musikken på full guffe. Vi fikk igjen bekreftet av hvite damer er stas, når en mekaniker hentet alle sine ”kompiser” og de sto å vinket til oss. Vi satte kursen hjemover og konkluderte med at Vegard og Ronny er guttene for oss! Plutselig kom det en STOR Buffalo gående i veien og dette satte prikken over i’en på råneturen vår.
 I dag (søndag) har vi vært på rundtur på øya. Det første vi gjorde var å ta en kabelbane opp på et høyt fjell, her hadde vi en utsikt helt til Thailand.
Etterpå tro vi opp til ”the seven wells” hvor vi måtte gå i trapper opp til toppen til en foss. Her var det kulper hvor vi badet og skled i naturlige rutsjebaner i fjellet. I den nedertse kulpen hadde vi utsikt over jungelen og havet. Her ble en av jentene i klassen frastjålet kjeksene sine av ville apekatter, noe som var en plage på dette stedet. Siste stopp på turen var stranda på nordsia av øya, her var det et luksushotel hvor vi spise middag og resten av dagen solte vi oss på den fantastiske stranden.


Kopi av Taj Mahal. Her var vi første kvelden og spiste middag


Lene, Margrethe, Merethe, Kamilla og Anine var første blinddategruppe


Kamilla tester ut myggnettet, det eneste minuset er at hun har myggnett til en enkeltseng og vi sover i en dobbeltseng!


Det blir mange rare stillinger når vi ”nørder”


Vår første gjesteforeleser, Jamie. Hun var lærer på den lokale skolen vi skal besøke senere




Kamilla kjører for første gang i sitt liv en bil med rattet på høyre side og kjørte på venstre side av veien


Sondre, Anine og Kamilla i ”Cabel Car’en” på vei opp til toppen


Oss på den første toppen med utsikt utover Langkawi


Vi hadde stilt oss opp og gitt kameraet til ei i klassen så hun kunne ta bilde av oss på broa på den ene toppen, da det plutselig kom to kinesere/japanere bort og spurte om de kunne få lov til å ta bilde sammen med oss. Det viste seg også at de ikke tok nei for et nei. De stilte seg opp, en på hver side av oss, og en kamerat av dem knipset bilder til den store gullmedalje


Så godt som alle jentene i klassen


Mens alle jentene stod oppstilt for å bli tatt bilde av stilte kinesere/japanere seg på rekke og rad for å få tatt bilde av oss. Etter en stund var det en som tok mot til seg og kastet seg inn foran oss - da var det gjort! Plutselig hoppet en hel flokk frem for å være med på bildet, både jenter og gutter. Vi konkluderte med at vi kommer til å være med i mange kinesiske/japanske fotoalbumer.


Alle guttene på turen! Preben, Sondre, Vidar, Truls og læreren vår, Levi


Det høyeste punktet på den øverste toppen var vi 705 meter over havet


Først var apekattene søte, men når de begynte å flekke tenner og frese mot oss ble de bare skumle


Ikke rart Lada er en dårlig bil når man ser hva de lages av


Vi var å spiste lunsj på et skikkelig luksushotell på nordsiden av øya


Nå har vi vært og inntatt dagens lunsj på Man’s Café sammen med alle guttene i klassen


Her og på neste bilde er hele gjengen samlet en kveld på stranden. Det ble litt musikk og sosialt samvær, og guttene fremførte en dans foran hele klassen og mange nysgjerrige forbipasserende og restaurantgjester



Guttene fremførte ”Bjørnedansen” som danses i forbindelse med bjørnejakt


Kamilla slapper av i en hengestol

Oss på vei inn til Cabel Cars


En Cabel Car


 På vei opp til første topp



Her stuper vi nedover igjen


Den kjente broen på Langkawi - det var her vi ble overfalt av kineserne/japanerne
 ~ Anine og Kamilla ~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar