tirsdag 18. januar 2011

Kontrastene er store - møtet i hindutempel og katolsk kirke på samme dag

Søndag 16. januar
I dag kunne vi sove lenge, og spiste ikke frokost før hall 10. Så var det litt blogging og jeg fikk lagt inn noen bilder både på Facebook og bloggen vår. Etterpå var vi på møte i et Krishnatempel. Der var vi med på litt sang før selve messa begynte. Hele messa foregikk på engelsk, utenom selve talen som var på indisk, men den ble i korte trekk oversatt for oss til engelsk av en i menigheten. Mot slutten av messa hadde de røkelseskar de svinget fremfor gudene, utført av ”presten” og de som ønsket det fra menigheten. Det var en slags puja. Også noen fra vår gruppe var fremme og prøvde. Etter at messa var over fikk vi servert lunsj. Etter maten måtte vi vaske opp etter oss. 


Før vi fikk lov til å gå inn til messa i tempelet måtte vi vaske oss på beina!




Krishna


Guttene satt på en side, mens vi jentene satt på den andre siden


Meg og Lene, Margrethe i bakgrunnen


Det var en liten gutt som satt og trykte på telefonen under store deler av messa


Puja - tilbedelse til gudene



Her er noen fra klassen fremme og deltar


Før møtet i den katolske kirken var jeg ved bassenget og slappet av, badet  og las litt. Gudstjenesten i den katolske kirken minnet veldig mye om en vanlig gudstjeneste hjemme, de sang Michael W. Smith sanger, alt foregikk på engelsk, og det var veldig mye lik liturgi som vår lutherske kirke.
Senere på kvelden kom en katolske ungdomsgruppen skulle ha et møte for oss. Den katolske ungdomsgruppen holdt et koselig møte for oss med litt sang, mye leking, ”tale” om det å være katolikk/kristen i Malaysia og historien bak det.
Det ble noen veldige kontraster i dag, med møtet både i hindutempel og i katolsk kirke, men var veldig spennende å få liv til og være med på begge deler.
~ Anine ~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar